Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ

Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία είναι η τέχνη που «ντύνει» και μεταμορφώνει ένα βιβλίο σε έργο τέχνης. Ένα σύμπλεγμα τεχνικών και υλικών μας δίνει τα φτερά για απεριόριστη δημιουργία και πειραματισμούς.

Ο βασικός πρώτος κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται σε 5-6 μαθήματα -εξαρτάται από τον ρυθμό του τμήματος. Το πρώτο μας βιβλίο θα είναι ένα πανόδετο με σκληρό εξώφυλλο με σύγχρονη δυτική βιβλιοδεσία τύπου κάλυμμα. 

βιβλία μαθητών 2010


Ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων διαρκεί τον ίδιο χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση αλλάζει το υλικό αλλά και η τεχνική και μιλάμε για βιβλίο δερμάτινο περαστό.

βιβλία μαθητών Ιούλης 2012, εντατικό τμήμα, δύο κύκλοι μαθημάτων

Από εκεί και πέρα σας δίνονται επιλογές σε σχέση με υλικά και τεχνικές καθώς και με το αντικείμενο- μπορούμε να συνεχίσουμε με άλλες τεχνικές ραψίματος ή με κατασκευές όπως άλμπουμ, ανάλογα πάλι με το ενδιαφέρον του τμήματος. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσο καιρό θα παρακολουθήσει κάποιος.

Εάν ενδιαφέρεστε μόνο για τις κατασκευές μπορείτε να δείτε και το πρόγραμμα των αυτοτελών σεμιναρίων που διοργανώνονται κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Τα υλικά και τα εργαλεία παρέχονται από το εργαστήριο, αν δείτε όμως ότι σας ενδιαφέρει το αντικείμενο , μπορείτε να τα προμηθευτείτε και μόνοι σας. 

Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι ένα αγαπημένο σας βιβλίο για να ξεκινήσουμε. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ραφτό, να έχει δηλαδή εμφανείς κλωστές στις πρώτες 6/ 8 σελίδες.

Εάν υπάρχουν απορίες ή χρειάζεστε διευκρινήσεις (σε σχέση με τις τιμές ή τις ώρες), μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου τηλεφωνικά ή μέσω e_mail. Τμήματα έχουν ήδη ξεκινήσει να διαμορφώνονται, τόσο αρχαρίων (πρώτου κύκλου) όσο και προχωρημένων (δεύτερου κύκλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου