Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ARA ΕΛΛΑΔΑΣ

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Οι «Φίλοι της Βιβλιοδετικής Τέχνης» είναι αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της κυρίας Βασιλικής Δούση στην Αθήνα το έτος 1996 ως τμήμα της Διεθνούς ARA (Amis de la Reliure d' Art). Αποτελείται από βιβλιοδέτες και άλλους εραστές του βιβλίου και της βιβλιοδετικής τέχνης, όπως συλλέκτες, βιβλιόφιλοι, συντηρητές βιβλίου, εκδότες και συγγραφείς. Σκοπός του είναι η συνεργασία μεταξύ των βιβλιοδετών στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας σύγχρονης και παλαιάς, ελληνικής και ξένης, στον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο, την προβολή της αισθητικής της αξίας, και την προαγωγή της σε ευρύτερα πεδία έρευνας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής απασχόλησης.

Από το 1997 έχει οργανώσει εκθέσεις βιβλιοδεσίας στην Αθήνα με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Βιβλίου, τη Θεσσαλονίκη, την Άνδρο, τη Χίο και το έτος 2002 οργάνωσε το 7ο Forum της Διεθνούς ARA στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή 160 εκθετών από 19 χώρες με σειρά διαλέξεων από διακεκριμένους καλλιτέχνες – βιβλιοδέτες.

Από το 2011, οπότε η Διεθνής ARA ανέστειλε τις δραστηριότητές της, το ελληνικό τμήμα συνεχίζει τη λειτουργία του αυτόνομα με πολλές ευοίωνες προοπτικές και ανοιχτό σε συνεργασία τόσο με άλλα αντίστοιχα τμήματα της Διεθνούς ARA, όσο και με άλλους πολιτιστικούς φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες αποτελείται από τους Αγαμέμνονα Τσελίκα πρόεδρο, Μιχάλη Καΐρη αντιπρόεδρο, Νίκο Νίκα ταμεία, Θάλεια Μιχελάκη γραμματέα, Λίλη Τσίτουρα-Παρλαβάντζα, Ευαγγελία Μπίζα και Γιώργο Μπαλογιάννη μέλη.

Όλα τα μέλη του σωματείου μας τρέφουμε πολλές και αγαθές ελπίδες ότι θα προωθήσουμε τους σκοπούς του με όσα μέσα διαθέτουμε και είμαστε αισιόδοξοι μαζί και με όσους άλλους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας να επεκτείνουμε και να αναγάγουμε την τέχνη αυτή στο καλλιτεχνικό επίπεδο που πρέπει να κατέχει.

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε μέλη, η συνδρομή είναι μόλις 10 ευρώ ετησίως και θα ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις της. Το έντυπο της αίτησης και περισσότερες πληροφορίες : secretary.ara.greece@hotmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου