Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ -ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011


Καλή σχολική χρονιά.Το εργαστήρι βιβλιοδεσίας διοργανώνει και φέτος σεμινάρια και μαθήματα βιβλιοδεσίας.
Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία είναι η τέχνη που «ντύνει» και μεταμορφώνει ένα βιβλίο σε έργο τέχνης. Ένα σύμπλεγμα τεχνικών και υλικών μας δίνει τα φτερά για απεριόριστη δημιουργία και πειραματισμούς. Τα μαθήματα βιβλιοδεσίας ξεκινούν τον Οκτώβρη, περιμένουμε συμμετοχές για να οργανώσουμε το πρόγραμμα. Υπάρχει ενδιαφέρον για τμήματα το Σάββατο μεσημέρι 2-4 και καθημερινές επίσης μεσημέρι. Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας νωρίς, για να ξεκινήσουμε αρχές του επόμενου μήνα. Τα μαθήματα διδάσκονται σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση και στις τιμές συμπεριλαμβάνονται τα βασικά υλικά για όλα τα τμήματα. Κύκλοι μαθημάτων ξεκινούν όλο το χρόνο σε τμήματα έως 4 ατόμων, που αφορούν τόσο ενήλικους όσο και παιδιά.
Τα αυτοτελή σεμινάρια ξεκινούν και πάλι Σάββατο και ώρες 4-7 και αφορούν επίσης τόσο ενήλικους όσο και παιδιά. Το αναλυτικό πρόγραμμα Σεπτέμβρη - Δεκέμβρη έχει ως εξής : Σάββατο 24/9
ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ.Στην ενότητα αυτή δημιουργούμε μικρά σημειωματάρια με 3 διαφορετικές τεχνικές : γιαπωνέζικο, κλασικό τετράδιο και σημειωματάρια με σκληρό εξώφυλλο.





Σάββατο 1/10 ΑΛΜΠΟΥΜ 1. Οι κατασκευές άλμπουμ χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες, μπορούν να γίνουν με όποια σειρά θέλει/μπορεί καθένας. Στο άλμπουμ 1 κατασκευάζουμε ένα άλμπουμ με σκληρό εξώφυλλο. Η σύνδεση του σώματος με το εξώφυλλο γίνεται με βίδες ή κορδέλα.
Σάββατο 8/10 ΚΟΥΤΙΑ 1. Οι κατασκευές κουτιού χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες, μπορούν να γίνουν με όποια σειρά θέλει/μπορεί καθένας.
Κουτί με ξεχωριστό καπάκι.

Σάββατο 15/10 ΑΛΜΠΟΥΜ 2. Οι κατασκευές άλμπουμ χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες, μπορούν να γίνουν με όποια σειρά θέλει/μπορεί καθένας. Στο άλμπουμ 2, κατασκευάζουμε ένα άλμπουμ με μαλακό χάρτινο εξώφυλλο. Χρησιμοποιούμε κλωστές για την ένωση του σώματος με το εξώφυλλο. Το αποτέλεσμα (ανάλογα με τη δημιουργικότητά μας) είναι πολύ ικανοποιητικό, απλά πρόκειται για πιο ελαφριά κατασκευή.


Σάββατο 22/10 ΚΟΥΤΙΑ 2. Οι κατασκευές κουτιού χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες, μπορούν να γίνουν με όποια σειρά θέλει/μπορεί καθένας. Μπιζουτιέρα


Σάββατο 5/11 ΑΛΜΠΟΥΜ 3. Οι κατασκευές άλμπουμ χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες, μπορούν να γίνουν με όποια σειρά θέλει/μπορεί καθένας. Στο άλμπουμ 3 κατασκευάζουμε και διακοσμούμε το εξώφυλλο για ένα έτοιμο σώμα άλμπουμ. Στην περίπτωση αυτή πληρώνετε έξτρα το σώμα του άλμπουμ.



Σάββατο 12/11 ΚΟΥΤΙΑ 3. Οι κατασκευές κουτιού χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες, μπορούν να γίνουν με όποια σειρά θέλει/μπορεί καθένας. Επιτραπέζιο κουτί αρχειοθέτησης & μολυβοθήκη.
Σάββατο 19/11 ΑΛΜΠΟΥΜ 4. Οι κατασκευές άλμπουμ χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες, μπορούν να γίνουν με όποια σειρά θέλει/μπορεί καθένας. Στο άλμπουμ 4 κατασκευάζουμε ένα άλμπουμ ραφτό με σκληρό εξώφυλλο. Είναι η πιο δύσκολη και χρονοβόρα από τις 4 ενότητες.




Σάββατο 26/11 ΚΟΥΤΙΑ 4. Οι κατασκευές κουτιού χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες, μπορούν να γίνουν με όποια σειρά θέλει/μπορεί καθένας.Αρχειακό κουτί αποθήκευσης.
Σάββατο 3/12 ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ. Εισαγωγή στην κατασκευή μαρμαρόκολλας και άλλες τεχνικές.
Σάββατο 10/12 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΙΟΥ Απλοί τρόποι κατασκευής χαρτιού.
Σάββατο 19/12 ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-ΑΤΖΕΝΤΑ-ΔΩΡΑ Ανακύκλωση. Φτιάχνουμε μικρο-αντικείμενα (κορνίζα, μολυβοθήκη, σουβέρ, ατζέντα) με παλιά αγαπημένα μας κομμάτια ρούχων. Φέρτε φθαρμένα φορέματα, παντελόνια κλπ και θα τα μεταμορφώσουμε σε χρηστικά αντικείμενα ιδανικά για χριστουγεννιάτικα δώρα.
Oι συμμετοχές προτιμώ να δηλώνονται μέχρι την τελευταία Τετάρτη πριν από τα μαθήματα. Τα υλικά για όλα τα τμήματα προσφέρονται από το εργαστήριο. Για περισσότερες πληροφορίες, για τις τιμές ή άλλες απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου καθημερινές και ώρες 11:00-18:00.

2 σχόλια:

  1. θάλεια μου τι όμορφα καινούργια σεμινάρια είναι αυτά;
    Θα τα διαβάσω με ιδιαίτερη προσοχή για να αποφασίσω τι θα κάνω ;-)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-)

    Φιλιά, ευχαριστώ και για την αναφορά στο δικό σου blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή