Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΗ 2011 ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΗ 2010 ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΩΡΑ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/11 : ΑΛΜΠΟΥΜΣ 3
Οι κατασκευές άλμπουμ χωρίζονται σε τρεις ενότητες, μπορούν να γίνουν με όποια σειρά θέλει/μπορεί καθένας. Στο άλμπουμ 3, κατασκευάζουμε ένα άλμπουμ ραφτό με σκληρό εξώφυλλο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11 : ΚΟΥΤΙ 1
Θα φτιάξουμε από επίπεδα χαρτόνια ένα κουτί (μικρού μεγέθους) με βάση και ξεχωριστό καπάκι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11 : ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ
Στην ενότητα αυτή δημιουργούμε μικρά σημειωματάρια με 3 διαφορετικές τεχνικές: γιαπωνέζικο, κλασικό τετράδιο και σημειωματάρια με σκληρό εξώφυλλο.


Τα υλικά για όλα τα τμήματα προσφέρονται από το εργαστήριο.
Οι ώρες του σεμιναρίου είναι 3-6 το απόγευμα. Πρόκειται για ευέλικτο πρόγραμμα, βέβαια. Εάν η πλειοψηφία βολεύεται για διαφορετικές ώρες, μπορούμε να αλλάξουμε.
Oι συμμετοχές προτιμώ να δηλώνονται μέχρι την τελευταία Τετάρτη πριν από τα μαθήματα.

Να σημειώσω ότι για τα σεμινάρια 23/10 τεχνικές ραψίματος και 30/10 σημειωματάρια, υπάρχουν ακόμη θέσεις.

κουτια για βιβλία



Τα κουτιά προστατεύουν το βιβλίο από τις "επιθέσεις" του περιβάλλοντος : σκόνη, υγρασία, φως, έντομα και διατηρούν σταθερό το μικροπεριβάλλον στο εσωτερικό τους, ο καλύτερος τρόπος προληπτικής συντήρησης.



Μπορούν βέβαια να παίζουν και διακοσμητικό ρόλο. Το συγκεκριμένο κουτί περιλαμβάνει μια σειρά βιβλίων με θέμα την παραδοσιακή ιαπωνέζικη ανθοδετική τέχνη (ικεμπάνα). Κάποια από αυτά τα βιβλία συμπεριλαμβάνονταν ήδη σε έναν φάκελο (4η φωτογραφία), με έμπνευση τον οποίο έφτιαξα και το κουτί.




Με παρόμοιο τρόπο έχουν κατασκευαστεί και οι άλλες 2 θήκες. Στο δεύτερο ζεύγος φωτογραφιών έχουμε την περίπτωση μιας θήκης για μεταφορά εγγράφων, ενώ στο τρίτο ξεύγος μια ακόμη θήκη για μεταφορά εργαλείων γραφής, την οποία έδεναν μοναχοί αντιγραφείς στη ζώνη τους. Οι πάνω (ανά ζεύγος) φωτογραφίες είναι από την φωτοτυπία και το απόκομμα περιοδικού αντίστοιχα που ήρθαν στα χέρια μου για να κατασκευάσω τα αντικείμενα αυτά, ενώ οι κάτω είναι από την έκθεση "ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ, τα εργαλεία της γραφής" που έγινε στην Πάτρα τον χειμώνα που μας πέρασε.Δείτε περισσότερα


Η παραγγελία ήταν να κατασκευάσω μια θήκη για εργαλεία γραφής όμοια με την κάτω φωτογραφία. Η θήκη είναι δερμάτινη εσωτερικά και εξωτερικά και το κορδόνι βοηθάει στο να μένουν μαζί η θήκη, το καπάκι της και το μελανοδοχείο( γυάλινο, επίσης ντυμένο με δέρμα). Πρόκειται για ένα σετ εργαλείων γραφής, εύκολο στη μεταφορά.

Η φωτογραφία είναι λεπτομέρεια από τον πίνακα "A LETTER RACK" του Cornelius Norbertus Gysbrecths, που βρίσκεται στο Statens Museum for Kunst στην Κοπενχάγη.
Η θήκη ανήκει πλέον στην προσωπική συλλογή του κου Μιχάλη Καϊρη, συγγραφέα του βιβλίου " ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ, τα εργαλεία της γραφής" , εκδ. ΠΟΡΕΙΑ, 2008.


Δείτε περισσότερα
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.lessing-photo.com%2Fsearch.asp%3Fa%3DA%26ac%3D202020205BC1%26an%3DGysbrechts%252CCornelius%2BNorbertus%26p%3D1&h=60a7d

κουτιά διακοσμητικά


Το κουτί στα αριστερά είναι αντίγραφο βενετσιάνικης αντίκας.
Το πράσινο πάλι είναι κατασκευή δικής μου έμπνευσης, με αφορμή το πρώτο.

κουτιά

κουτιά αποθήκευσης

κουτιά αρχειοθέτησης επιτραπέζια

ειδικές κατασκευές αποθήκευσης






κουτιά βάφτισης

Τα κουτιά βάφτισης είναι πάντα αγαπημένο αντικείμενο. Κάθε ένα είναι μοναδικό. Οι διαστάσεις μπορεί να ποικίλουν. Τα υλικά επιλέγουμε μαζί με τον πελάτη ή με αφορμή την πρόσκληση ή το θέμα της βάφτισης. Τα κουτιά αυτά είναι μεγάλης αντοχής και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά χρόνια. Συνήθως χρησιμεύουν για να τακτοποιούνται τα παιχνίδια.
Επισκεφθείτε μας για να φτιάξουμε το κουτί για το δικό σας παιδί ή βαφτιστήρι!

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Φωτογραφικά άλμπουμς & τετράδια ευχών : Γάμος 2








Φωτογραφικά άλμπουμς & τετράδια ευχών : Γάμος 1





Φωτογραφικά άλμπουμς & τετράδια ευχών : Βάπτιση 2
















Φωτογραφικά άλμπουμς & τετράδια ευχών : Βάπτιση 1